Gebakken zalm met peterselietapenade en tagliatelle

Type gerecht : Hoofdgerecht
Bereidingstijd : 20 - 30 min.
Verkrijgbaarheid : Goed
Aantal personen : 4 personen
Energie : 705 kCal

 
Ingrediënten
4 zalmfilets (à 150 gram)
1 citroen
1 sinaasappel
4 eetlepels fijngehakte peterselie
2 teentjes knoflook
1 eetlepel kappertjes
50 gram boter
2 eetlepels olijfolie
350 gram tagliatelle
zout en peper

Bereiding
Spoel de zalmfilets af onder koud stromend water en dep ze droog. Was de citroen en de sinaasappel en rasp 1 eetlepel van de citroenschil en 1 eetlepel van de sinaasappelschil. Meng de peterselie met citroenrasp, sinaasappelrasp, 2 geperste teentjes knoflook, peper, zout en kappertjes. Kook de tagliatelle beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing. Voeg 1 eetlepel olijfolie aan het kookvocht toe. Verhit in een grote koekenpan de boter en 1 eetlepel olijfolie. Bak hierin de zalmfilets goudbruin aan beide kanten in 6 ongeveer minuten. Serveer de zalm, overdekt met de peterselietapenade op een bedje van tagliatelle aangemaakt met een gefruit uitje en een lepeltje olijfolie. Lekker met broccoli.