Gebakken schol met Italiaanse tomatensaus

Type gerecht : Hoofdgerecht
Bereidingstijd : < 20 min.
Verkrijgbaarheid : Goed
Aantal personen : 4 personen
Energie : 390 kCal | 1630 kJ

 
Ingrediënten
600 gram scholfilet
1 ui
1 teen knoflook
1 bakje kerstomaatjes
5 eetlepels olijfolie
2 eetlepels rode pesto
4 eetlepels bloem
1 eetlepel paprikapoeder
zout en versgemalen peper

Bereiding
Pel en snipper de ui en de teen knoflook. Halveer de kerstomaatjes. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook zachtjes aan. Roer de pesto erdoor en bak de tomaatjes 4-6 minuten zachtjes mee. Roer op een bord de bloem met zout, peper en paprikapoeder door elkaar. Wentel de scholfilets erdoor. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de scholfilets in 4-6 minuten bruin en gaar, keer ze halverwege. Leg de scholfilets op vier borden en schep de tomatensaus erbij.