Indiase rijst salade met makreel

Type gerecht : Lunchgerecht
Bereidingstijd : 20 - 30 min.
Verkrijgbaarheid : Goed
Aantal personen : 4 personen
Energie : 485 kCal | 2030 kJ

 
Ingrediënten
1 gerookte makreel van ca. 400 g
2 eetlepels (roerbak)olie
1 kleine ui – gesnipperd
1/2 eetlepel kerriepoeder
150 g basmatirijst
250 ml visbouillon
1 eetlepel citroensap
4 bladeren Romaanse sla of ijsbergsla – gewassen
1 eetlepel verse koriander of peterselie – fijngehakt

Bereiding
Verhit de olie in een pan met een dikke bodem en fruit de ui zachtjes aan. Roer de kerrie en rijst erdoor en bak de rijst al omscheppend tot de korrels goudgeel zijn. Voeg de bouillon toe en kook de rijst afgedekt in 15 minuten zachtjes gaar. Laat de rijst afkoelen tot lauw en schep het citroensap erdoor.
Maak de makreel schoon: verwijder het vel en neem het visvlees van de graatjes. Schep de helft door de rijst. Leg de slabladeren op vier borden en schep de rijst salade erin. Verdeel de vis erover en strooi de koriander erover.